CE Belgelendirme

CE Belgelendirme, Modül B+E, Modül G ve Modül H

CE Belgesi Nedir ?

     CE işaretini genel anlamda ele alacak olursak, bir ürünün Avrupa Birliği’nde satılabilmesi durumunda eğer ürünün Avrupa Birliği direktiflerinin kapsamındaysa CE Markası taşıması yasalar kapsamında bir zorunluluk halidir. Kısacası CE üretmiş olduğunuz ürününüzün kalitesinin kanıtıdır. Asansör belgelendirme kapsamında ilgili direktif 2014/33/AB dir. 1 Eylül 2017 tarihinde zorunlu olan yeni standardı ise EN 81-20 ve EN 81-50′dir.

Asansör CE Belgesi Ne İşe Yarar ?

     CE işareti taşıyan bir ürün tüketici tarafından belli standartlara, kalite ve güvenlik standartlarına uygun olduğunu bilinmesini sağlamış olur. Kısacası CE işareti taşıyan bir ürünün güvenilir olduğunu gösterir. Avrupa Birliği uyum kapsamında ülkemizde bu standartları uygulamakta, ve CE standartları ülkemizde de kanuni düzenlemeler eşliğinde bir zorunluluk olarak belirlenmiştir ve üretim yapan sektörler için gereklidir.

Asansör CE Belgesi Zorunlu mudur ?

     Asansör Firmalarının mevcut yasalar ve yönetmelikler gereği CE Belgesi almaları zorunludur. CE Belgesi almayan asansörcüler montaj yapamazlar. Yapmış oldukları ürünlere kendi markalarını vuramazlar.

Kısaca CE belgesinin faydaları nelerdir ?

     Ürünlerin Avrupa birliği üyesi ve aday olan ülkelerinde pazarlanmasının önünü açar. Bu sebeple sanayicilerin ürünlerini AB’de pazarlayabilmeleri için ürün üzerine bu işareti koymaları mecburidir.

    Ürünün teknik mevzuatlara uygun olduğunu simgeler. CE işareti, bir güven markası ve garanti belgesi olmamakla birlikte ürün güvenliğinin başladığını gösterir. CE işaretinin olmaması demek; ürünün temel güvenlik şartlarının dışında olduğunu gösterir. Bu nedenle ürünlerin piyasalarda arz edilmesini engeller. Çünkü ürün emniyetsiz olarak kabul edilir.

   Sektörel anlamda ciddi üreticiler ile rekabeti sağlar. CE işareti olması ile Avrupa pazarında ürünün serbest dolaşımı sağlanır. Aksi durumların önüne bu belge ile ilgili yasal gerekçeler önüne geçer.

     Bu nedenle CE Sertifikası Avrupa Birliği kapsamındaki ülkelerde ‘GİRİŞ KARTI’ niteliğindedir.

CE

CE Logosu

Asansör CE belgesinde hangi uygunluk değerlendirme modülleri bulunur ?

Ülkemizde en çok kullanılan modüller Modül B+E, Modül G ve Modül H olmakla birlikte aşağıdaki modüller tümünü içermektedir.

  • Modül B
  • Modül D
  • Modül E
  • Modül F
  • Modül G
  • Modül H

EN 81-20 standardı nedir ?

     EN 81-1 A3 yerine geçen EN 81-20 standardı açıklaması Asansörler – Yapım ve montaj için güvenlik kuralları – İnsan ve yük taşıma amaçlı asansörler – Bölüm 20: İnsan ve yük asansörleri şeklindedir. EN 81-1 A3 standardının şartlarına hemen hemen uymakla beraber farklılıkları tabii ki bulunmaktadır.

EN 81-50 standardı nedir ?

     EN 81-1 A3 yerine geçen EN 81-50 standardının açıklaması Asansörlerin yapımı ve kurulumu için güvenlik kuralları – İnceleme ve deneyler – Bölüm 50: Asansör bileşenlerinin tasarım kuralları, hesaplamaları, incelemeleri ve deneyleridir. EN 81-1 A3 standardının şartlarına hemen hemen uymakla beraber farklılıkları tabii ki bulunmaktadır.

Firmanıza uygun CE belgesi hangisi ?

   Hemen bizimle iletişime geçerek, firmanıza en uygun CE belgesi ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Bizlere 0536 831 64 39 numaralı telefondan, [email protected] mail adresinden veya iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.